Streep door collegebesluit Vangaelen ??

Op 20 december 2021 heeft het college van burgemeester en wethouders zeer tegen de zin van onze inwoners een vergunning afgegeven voor sloop en nieuwbouw op de locatie van Hostellerie Vangaelen. Een massaal plan waarmee het historische gebouw en het historische straatbeeld voorgoed zouden verdwijnen.

De VVD heeft daar in januari al vragen over gesteld, waar zeer ontwijkende antwoorden op kwamen. Volgens het college zat er niks anders op dan de vergunning af te geven. Later bleek er genoeg informatie te zijn om hier twijfels bij te hebben. Sterker nog, het plan is in eerste instantie zelfs afgewezen, maar in tweede instantie wonderbaarlijk door het college goedgekeurd. Reden genoeg om opnieuw vragen te stellen. En opnieuw ontwijkende antwoorden van het college. Men had niks verkeerd gedaan en alles was volgens de regeltjes …. maar op de vraag of het ook echt nodig was bleef het akelig stil.

Voor de VVD was daarmee de maat vol. In onze ogen heeft het college hier niet gehandeld in het belang van onze inwoners en ook niet in het belang van een goede ruimtelijke ordening. Het plan gaat wat ons betreft niet door en nieuwe plannen moeten door de raad en niet door het college worden beoordeeld.

Hiervoor heeft de VVD op 7 maart 2022 bij de gemeenteraadsvergadering een motie ingediend. Een sterke veroordeling van het plan en de gang van zaken en een oproep om alles in het werk te zetten om het plan van tafel te krijgen. De motie kreeg brede steun en zelfs de coalitiepartijen gingen uiteindelijk met wat kanttekeningen overstag. Een mooie opsteker voor alle tegenstanders van het plan en hopelijk een mooie kans voor een nieuwe start en het behoud van dit unieke stukje historie.