Haagse aandacht voor uitdagingen Berkenschutse

Op vrijdag 25 februari bezocht Tweede Kamerlid Mariëlle Paul van de VVD de Berkenschutse. Deze bijzondere school in Heeze-Leende heeft nieuwe huisvesting nodig. Er zijn onvoldoende middelen binnen Heeze-Leende beschikbaar om de school te voorzien van de huisvesting die nodig is. Paul bracht haar bezoek na een verzoek van de VVD Heeze-Leende.

Op donderdagavond gaf de van oorsprong uit Heeze afkomstige Paul samen met haar Veldhovense collega Daan de Kort een lezing over hoe het is om Tweede Kamerlid te zijn. Het bleek een interessante, onderhoudende avond, waarop de aanwezigen een inkijk kregen in het Haagse politieke leven en hoe Paul en De Kort dit tot nog toe ervaren.

Op vrijdagochtend heeft Paul vervolgens een bezoek gebracht aan de Berkenschutse. Deze school biedt onderwijs, vorming en begeleiding aan kinderen van 4 tot 20 jaar met autisme, epilepsie, langdurige ziekte, een meervoudige handicap of zeer veel moeite met leren. Het is een unieke school in Nederland, waar kinderen naartoe gaan vanuit heel de regio en verder. De school heeft dringend nieuwbouw nodig, maar de gemeente Heeze-Leende heeft als kleine gemeente onvoldoende middelen voor de specifieke huisvestingsbehoefte van de school. Het blijkt moeilijk om haakjes te vinden om de financiering wél rond te krijgen. Dat voelt tegenstrijdig, omdat iedereen het nut en de noodzaak van deze school ziet.

Tijd dus om de problematiek op de landelijke agenda te krijgen. Paul heeft binnen de VVD-fractie in de Tweede Kamer onderwijs in haar portefeuille. Zij is tijdens haar bezoek in gesprek gegaan met directie, afdelingsleiders en de leerlingenraad en is rondgeleid door de school. Bij het gesprek met de directie waren ook vertegenwoordigers van de gemeente, de directeur van Brainport en de fractieleden van de VVD Heeze-Leende aanwezig. Het was een open gesprek, waarbij met elkaar nagedacht werd hoe gerealiseerd kan worden wat nodig is.

Paul gaat de problematiek binnen het Haagse bespreken om het op de agenda te krijgen en om met de verschillende betrokkenen tot een spoor te komen waarlangs de Berkenschutse het beste geholpen kan worden.


Zet cookies aan om de video te tonen.